Monday, January 20, 2014

Vse so lepe. Na kratek, srednji ali celo dolgi rok.

Jole v eni svoji pesmi poje: »Sve su žene ljepe, svaka nešto ima.« Se strinjam z njim. Skoraj popolnoma se strinjam. Bolj zanimivo pa je to, kaj je tisto kar imajo? Zakaj nas ene privlačijo takoj, ene po dolgem času, ene pa nikoli? Zakaj nas navdušenje do nekaterih mineva, medtem ko smo v druge vedno bolj zagledani?

Odgovori na ta vprašanja so seveda zelo relativni in predvsem zelo subjektivni. Pa vseeno. Razpravljajmo malo o tem oziroma jaz bom predstavil svoje misli o tem.

Torej:

1. skupina: Tiste, ki nas privlačijo v trenutku. Privlačijo nas dejansko samo in izključno zaradi svojega videza. Oziroma tista prva stvar, ki nas prevzame je videz. Nekatere se brez lepote (ali če rečemo drugače ravno zaradi neke »nadpovprečne« lepote) izkažejo kot »avše,« spet druge so tudi iz drugih zornih kotov zanimive. Vendar o teh malo več v eni od naslednjih skupin. Torej povprečna predstavnica prve skupine je lahko zanimiva samo za kratek čas…
2. skupina: Tiste, ki nas pritegnejo že ob prvem stiku zaradi svoje neke »energije.« Pod to energijo razumem jaz pač to, da so komunikativne, da niso (pre)obremenjene s svojim izgledom, da so pozitivne, da se znajo pogovarjati o čem drugem kot o razprodajah in o tračih…. Take, ki spadajo v to skupino so vsaj po mojem mnenju dokaj redke. V tem primeru oziroma skupini gre gotovo za predstavnice, ki bi lahko bile oziroma so zanimive vsaj na srednji rok, lahko pa rečemo kar na dolgi rok. Srednji rok omenjam v bistvu zato, ker se pač lahko vsakomur zgodi, da ga ta energija »prevara« in torej realna slika ni takšna kot jo najprej dobimo oziroma si jo naredimo. Ali je razlog naša napačna slika ali njeno pretvarjanje (ali morda kaj drugega)… To pa je vprašanje.
3. skupina: Tiste, ki nam na »prvo žogo« telesno oziroma vizualno niso zanimive. OK, ni nujno, da so nam »grde« (čeprav grdih žensk ni, so samo bolj in manj lepe), ampak pač na njih ni nič »posebnega.« Vendar s časom, ki preteče, ko to osebo vedno bolje spoznavamo začutimo že omenjeno energijo. Takrat na enkrat opazimo, da ima dotična oseba tudi čudovit nasmeh ali kaj drugega…
4. Podobna slika, le obratna. Torej na prvo žogo ni neke energije (je pa vizualna privlačnost), čez čas pa spremenimo tudi mnenje o njeni energiji… Ugotovimo torej, da ni avša oziroma da ni »ljepa bez duše.«

Ti dve skupini (3. in 4.) so že na zelo dobri poti, da postanejo zanimive na daljši oziroma dolgi rok.

5. skupina: Predstavnice te skupine so zagotovo zanimive na dolgi rok. Dejansko jim uspe nas prevzeti že na začetku tako z njihovo lepoto kot tudi pametjo (ali energijo). Seveda tudi tukaj obstaja riziko, da je prvi vtis oz prvotno mnenje zaradi takih in drugačnih vzrokov napačno.
6. skupina: Predstavnice 5. skupine s tem dodatkom, da se vse dobro kar nas prevzema na začetku s časom samo še stopnjuje… Ženske katere bi bile za vženit? :)
7. skupina: Da ne pozabim omenit še teh. To so pač tiste, ki so nam anti že od samega začetka. To, da so nam anti sicer še dolgo ne pomeni, da so res slabe, ampak pač nekateri so ustvarjeni drug za drugega, spet drugi pa se ne bodo imeli nikoli radi. V bistvu zato, ker je tista »energija« tako šibka ali celo negativna, da nas ne motivira dovolj, da bi želeli to osebo bolje spoznati in morda skozi čas spremeniti svoje mnenje.

No comments:

Post a Comment